Skinande blankt silver – MILJÖVÄNLIGT!

Lägg alu-folie i en skål. Strö ca 1-2dl grovsalt i och häll på kokhett vatten. Lös saltet och lägg i dina silversmycken. Låt ligga ca 15-20min. Ta upp smyckena – skölj i kallt vatten och torka. Jättefina utan gnuggande eller farliga kemikalier!

Publicerat av

Husmor

En glad prick :)

En reaktion till “Skinande blankt silver – MILJÖVÄNLIGT!”

  1. Bra tips, MEN…. Den här typen av metod är mycket dålig för det som ska putsas. Oavsett om man använder bakpulver, salt eller något annat. Det som händer är att den översta ytan luckras upp och försvinner. Glöm därför aldrig bort de fina besticken, den ärvda vasen eller något annat som ligger och fräts.

    Mitt bästa tips är att hålla sig till traditionellt silverputs! Tar längre tid, men förstör ingenting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *