Chokladbiskvitårta till alla tillfällen

Botten:
2 äggvitor
1 dl socker
100 g mandel

1, vispa socker och äggvitor till en porös blandning.
2. Mal och rör i mandeln¨
3. Baka en rundel på bakplåtspapper (eller om dubbel sats över hel bakplåt)
4. Grädda ca 10-15 minuter i 200 grader. Lossa genast (pensla med kallt vatten på pappret om ej släpper)

Chokladkräm:
150 g smör
2 dl florsocker
3 äggulor
2 msk kakao

1. rör smör och florsocker poröst
2. tilsätt äggulor och siktat kakaopulver.
3. Bred krämen över den kalla mandelbotten

Garnering:
1. Smält 12-15 rutor mörk choklad (dubbelt vid dubbelsats) i vattenbad eller i micro.
2. Låt svalna något innan den bredes över tårtan tunt

Går utmärkt att frysa! Bra till buffé, om oväntade gäster, eller bara om man själv vill njuta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *