Tunnbrödsrullar med kallrökt lax (4 st)- gott tilltugg till fördrinken

4 st tunnbröd & smör
200 g kallrökt lax i skivor

Fyllning:
1 burk Créme Bonjour Cuisine (vitlök och örter)
1 dl gräddfil
3 msk dill
1 burk röd stenbitsrom
Ev lite kaviar
lite saft av lime eller citron
1 syrligt äpple, finhackat
3-4 msk syltlök, finhackat
1 rödlök, finhackad
1 tärnad mogen avocado
salt & peppar efter smak

1. Blanda ihop alla ingredienser (utom förstås tunnbröden, laxen och smöret) till fyllningen
2. Bred smör på tunnbröden
3. Lägg rökt laxskivor på bröden
4. Bred på fyllningen (1/4 del till varje tunnbröd)
5. Vik in kortsidorna lite på tunnbröden och rulla sedan ihop dem till rullar och rulla in dem i gladpack.
6. Låg de ligga till sig i kylen ett tag- men inte för länge så brödet blir
alldeles uppblött (smöret på tunnbrödet hindrar det lite)
7. Inför servering-skär upp rullarna i ca 2 cm bitar. Stick gärna tandpetare i varje bit
Blir lite kladdigt- så servetter behövs..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *