Urgoda grahamsbullar (2 plåtar)

3 dl socker
200 g smör
500 g vetemjöl
625 g grahamsmjöl
7 1/2 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 tsk salt
6 tsk brödkryddor

1. Smält smöret och blanda med mjölken och värm till 37 grader
2. Lös upp jästen i lite av blandningen och häll sedan i resten. Använd gärna matberedare.
3. Blanda alla torra ingredienser. Och tillsätt dem med resten.
4. Arbeta degen 5-10 minuter i matberedare
5. Låt jäsa till dubbel storlek
6. Baka ut ca 2 plåtar (lite avlånga/runda (blir ca 30 st)
7. Låt jäsa en stund på plåt medan ugnen värms upp till 275 grader
8. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *